Petri Jämsä

Kesä on humalaisen hullu uni

 

 

 

 

 

Pariutuvia puluja puiden latvustoissa, genitaalieritteisiin sotkettuja hikisiä lakanoita, auringon lämpö iholla tuhansien oluttölkkien sihahdellessa auki kaiken sisäänsä sulkevassa vehreydessä...

 

Kesä.

 

Naiiveja hymyjä pyrkimässä suomalaisten viiman parkkiinnuttamille kasvoille. Onnensa kukkuloille kipuavia ihmisiä, joiden jokainen solu erittää endorfiinia, kun promillet nousevat kesäpäivän kääntyessä lempeäksi suviyöksi. Kuningas Talven fasistinen hallinto on kaatunut, valo on voittanut pimeyden ja onnen makeat hedelmät ovat kypsyneet nautittaviksi.

 

Vaan turhuutta, turhuutta kaikki tyynni.

 

Sillä mitä mitä muuta kesä voisi olla, kuin humalaisen hullu päiväuni, päihtyneen houkkamaista houretta? Kesä on ällömakeaa hattaraa, lapsellista jokellusta, tuhlailevaa turhamaisuutta, jolle tosisuomalainen voi vain kääntää uhmakkaasti selkänsä.

 

Kesä on vain pöyhkeän prinssin lyhyt väliaikaishallinto, jonka Kuningas Talvi murskaa heti halutessaan. Kesä on lupaus, jota ei koskaan tulla lunastamaan. Kesä on vaarallinen kuvitelma luvasta nauttia vapaasti ja vailla synnintuntoa, aivan kuin meidän hallintoalamaisten sielut eivät olisi velanmaksajan syyllisyydellä ikiajoiksi raskautetut.

 

Älä siis usko kesään, sen viekoitteleviin kuiskauksiin. Talvessa on totuutemme, sen fasistiselle regiimille alistumisessa salainen nautintomme. Me nöyrät leppäsen preetit haluamme vain tehdä osuutemme, kiskoa ahdistuksella täytettyjä ahkioitamme umpihangessa, taistella talouden talvisodan loputtomissa taisteluissa omistajien puolesta uhrautuen. Syntinen se, joka uskaltaisi muuta toivoa.

 

Joten mitä sanot kesälle, suomalainen?

 

Haihdu pois, pirullinen kangastus! Et ole meitä varten.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa